tiistai 5. heinäkuuta 2022

Sappi kiehuu, vai kiehuuko?

Tervehdys helteen uuvuttamalta laumalta, puuh! Onneks alkaa pikkuhiljaa olla siedettävämpää. Kyllä me kesästä tykätään tosi paljon, mut liika on liikaa, ihan kaikessa. Ollaan reilu viikko nukuttu mein ihmisen kanssa vaunussa, kun siellä on paljon viileämpää ku talossa. Vähänku oltais retkellä koko ajan, hauskaa!


Hoopersia ei olla nyt käyty treenaa kun on ollu liian kuuma. Ei me lenkillekään mennä ku viideltä aamulla, ei sitten pyörrytä me nelijalkaiset eikä mein ihminen.

Mut on tässä ollu vähän hässäkkää kuiteskin. Mantan vatta on taas ollu tosi kipee, joten sen kanssa käytiin lekurissa viime viikolla. Me ryysättiin sinne koko jengi, ja voi että siellä oli ihanan viileetä kun ilmastointi toimi. Oltais voitu jäädä sinne! Mä kyllä otinkin tirsat lattialla sillä aikaa kun Mantaa ultrattiin. Käyttäydyttiin muutenkin tosi mallikkaasti, vaik oltiin koko rymyjengi matkassa. Ja tiettyhän hyvästä käytöksestä sai palkkaa, KARKKIA!!




Meidän kaikkien sappi on ainakin kerran aiemmin ultrattu, kun meillä shelteillä on aika paljon niitä sappiongelmia nykyään, jopa niin pahoja että tarttee koko härpäke leikata pois. Mun yhdeltä pojalta se onkin leikattu jo pari vuotta sitten. No mutta, meidän sapet on aiemmin ollu tosi jees, mut nyt ekaa kertaa Mantalla oli siellä sakkaa kohtalainen määrä. Se tosin ei välttämättä selitä sen vattakipuja, koska sillä on aiemminkin ollu ongelmaa suoliston kanssa, eikä sillon ollu vielä sapessa mitään. Verikokeet kerto että kolesteroliarvo on koholla, samoin haima-arvo lievästi. Nyt vielä odotetaan borrelia vasta-ainetestin tuloksia.

Että seurantalinjalla mennään nyt muutama viikko, sit kontrolloidaan sekä sappi että veriarvot, varsinkin toi haima. Ruoaks Manta on saanu jo pidempään anallergenic nappulaa, puuroa ja kypsää lihaa. Nyt se raukka saa jonkun aikaa pelkkää nappulaa. Olen pahoillani, lapseni, mutta tässä en voi auttaa. On sillä varuiks myös kipulääkettä ja närästyslääkettä.

Manta oli nuorempana tosi hankala tuolla lääkärissä, kun sitä pelotti niin perk...sti. Nykyään se on rauhallisempi, mut siltä otetaan verta aika takajalasta, ettei sen tartte kattella sitä hoitsua vaan se voi työntää päänsä ton ihmisen kainaloon. Varsinainen jänis, pää puskaan, vaikka kettuhan se on!

Mut ei täs ny tän ihmeempää. Mä palaan taas, kyllä kaikenlaisia tapahtumia on kuulemma tulollaan. Jännää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti